dib zonwering

Horizontale jaloezieën op maat, er valt heel veel te kiezen!

In de wereld van jaloezieën is er een heleboel mogelijk en – geloof me –  in mijn zoektocht naar de perfecte jaloezieën heb ik een heleboel voorbij zien komen.  Op Pinterest vind je de meest waanzinnige plaatjes, geweldig leuke ideeën en bijna alles in heel veel varianten. Met andere woorden: 1001 mogelijkheden en dus lastig een keuze te maken. Kijk uit, keuzestress loert om de hoek. Wij kozen voor dib zonwering: een prachtig product van Nederlandse makelij, van hoogstaande kwaliteit, een waanzinnig goede service en de enige Nederlandse leverancier van bamboe jaloezieën!

Onze studio deed in de vorige eeuw dienst als een antiquarische boekwinkel en naast een monumentaal gedeelte, is een groot deel van het huis – het woongedeelte – een stuk moderner. Ik houd van klassiek met een moderne touch en koos daarom voor zwarte, bamboe jaloezieën. Bamboe? Ja, onze nieuwe jaloezieën van dib zonwering zijn gemaakt van bamboe en daardoor super duurzaam. De matte afwerking van de bamboe latjes is prachtig en stoer en in combinatie met de ladderbandjes van linnen ook weer heel chique.

Een van de eye-cathers in de studio zijn de oude, openslaande deuren (bijna 3 meter hoog). Vanwege het enorme gewicht zijn die in de loop der jaren een tikje weggezakt en staan de deuren niet meer in het lood. Maar wat geeft het: dib maakt alles op maat. De deuren hebben nu jaloezieën van prachtige, 65 mm brede, zwarte bamboe latten die de keukenstudio helemaal af maken. Voor de zachte en eclectische touch hangen er naast deze jaloezieën ook nog groen velours gordijnen. Deze zijn puur decoratief, want naast het creëren van de juiste lichtinval doen de jaloezieën ook dienst als volledig verduisterende raambekleding.

Wij kozen ervoor om in de hele studio (met aangrenzend ons woonhuis) voor hetzelfde materiaal en kleur te gaan, maar variëren kan natuurlijk ook! Alle jaloezieën in de slaapkamers zijn dus ook zwart. Mocht je twijfelen of dit geschikt is in kinderkamers, het is prachtig geworden en tijdloos vind ik het ook. Beide dochters hadden zelf vast liever roze gekozen. Smaken verschillen, daarom is de natural bamboo serie van dib verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren: Wit, Parelwit, Antraciet, Zwart, Vanille, Beuken, Honing, Rookgrijs, Taupe, Kastanje en Wenge. En ook zijn er verschillende breedtes in de lamellen, van 35 tot 65 mm.

De lichtinval van bamboe jaloezieën is waanzinnig en door de handige bediening ook nog eens super makkelijk in gebruik. De jaloezieën zijn volledig optrekbaar maar – net als shutters – hangen ze eigenlijk permanent naar beneden. Met de koordjes kan je spelen met de lichtinval, super handig ook voor alle fotografie die wij in onze studio doen.

Dib levert op maat en dat is duidelijk terug te zien aan ons ‘prinsessen’ deurtje.  De deur is slechts 50cm breed en doet dienst als entree naar onze @fooddeco buitenkeuken. Ook hier kozen wij ervoor om jaloezieën op te hangen, het maakt het beeld compleet en juist bij bijzondere (apart formaat) ramen of deuren is het leuk om de nadruk hierop te leggen.

Had ik al gezegd hoe waanzinnig enthousiast ik ben over deze bamboe lijn? Naast bamboe jaloezieën, levert dib zonwering ook: houten, aluminium en vinyl jaloezieën.  Dib is verkrijgbaar bij de betere woon- en interieur speciaalzaken (ruim 300 partners door heel Nederland).

Lees het originele bericht op FoodDeco.nl:

dib zonwering

Scroll naar boven