Wat is uw finishing touch? Ladderkoord of ladderband?

U heeft mooie jaloezieën gevonden die helemaal uw stijl zijn. Maar kiest u voor ladderkoord, of ladderband?

Het voornaamste verschil zit hem erin dat bij ladderkoord de gaatjes in de jaloezieën (waar de koorden doorheen lopen) zichtbaar zijn, waardoor er wat licht door komt. Ladderband onttrekt deze gaatjes aan het zicht.

Hoewel we sinds kort beschikken over ladderband vanaf 1 centimeter dik, valt ladderband altijd meer op dan ladderkoord. Wel geeft ladderband u veel meer mogelijkheden om uw jaloezieën perfect te matchen met uw interieur. Het is immers in verschillende dikten én kleuren te krijgen. Daarnaast vinden veel mensen dat jaloezieën met ladderband nóg stijlvoller zijn en meer afgewerkt ogen.

Witte houten jaloezieën worden op dit moment het meest verkocht, omdat ze in nagenoeg elk huis passen en omdat wit een lichte tint is, die bijdraagt aan een gevoel van ruimte en licht. Kiest u voor ladderkoord, dan kiest u voor een maximaal rustig beeld en een maximale hoeveelheid licht. Wilt u net iets meer doen met uw interieur, dan kunt u mooi spelen met gekleurd ladderband. Kies een kleur die al in uw interieur aanwezig is en voilà, u heeft een licht raamoppervlak dat mooi is afgewerkt en volledig matcht met de omgeving.

Drie tips van onze stylisten:
1. Heeft u een grijze muur? Denk dan eens aan witte jaloezieën met een grijze ladderband. Zeer stijlvol!
2. Voorzie zwarte bamboe jaloezieën van een groene ladderband. Chique hoor!
3. Ladderbanden zijn in diverse kleuren en breedtes te verkrijgen. Vraag uw interieurspecialist naar ladderband van slechts 1 cm breed. Superstrak en subtiel!

Geïnteresseerd? Of heeft u vragen? Onze ruim 300 dib partners kunnen u uitstekend adviseren. U kunt snel en eenvoudig een dib showroom bij u in de buurt zoeken via de button ‘Vind een showroom’.

Scroll naar boven